Milieuvriendelijke onkruidbestrijding met heet water

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding met heet water in de openbare ruimte en op bedrijventerreinen in Tilburg, Eindhoven, Breda, Den Bosch, Utrecht en omstreken

Bent u met het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen in zicht op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief tegen onkruid? Wij zijn uw specialist in milieuvriendelijke onkruidbestrijding met heet water, geheel chemievrij. Wij zijn gespecialiseerd in deze techniek sinds 2007 en werken in zowel de openbare ruimte (veelal voor gemeenten) als op bedrijventerreinen. Met onze machines, die deels in eigen huis werden ontwikkeld, zijn we in staat onze milieuvriendelijke onkruidbestrijding met heet water toe te passen op grote schaal in bijvoorbeeld stedelijk gebied. Onze milieuvriendelijke onkruidbestrijding met heet water is nauwelijks milieubelastend en toch zeer doeltreffend!

Wij beschikken over twee WAVE-machines en vier Eschpas-machines. Het onkruid wordt door onze machines gedetecteerd door middel van infraroodsensoren en vervolgens onder lage druk besproeid met water van circa 98 graden Celsius. Door de vrijgekomen energie wordt de celstructuur van het onkruid afgebroken en sterft het onkruid af. Door frequente behandeling sterft het onkruid niet alleen bovengronds af, maar worden ook de plantwortels verzwakt. Hierdoor zal onkruidgroei sterk verminderen en bent u verzekerd van een egale en verzorgde uitstraling van uw gehele verharding, welke meetbaar is via een vooraf besproken beeldkwaliteit.

Onze machines zijn uitgerust met een roetfilter en voorzien van een milieuvriendelijke technologie die restwarmte gebruikt voor het verhitten van het water. Zodoende voldoen de machines aan de Tier 4-norm. Onze gespecialiseerde medewerkers zijn in staat om op diverse soorten verhardingen de meest uiteenlopende soorten onkruiden, mossen en algen zorgvuldig te bestrijden.

Voordelen ten opzichte van andere manieren van onkruidbestrijding:

  • Meest milieuvriendelijk (chemievrij)
  • Geen stof of andere vuildeeltjes
  • Geen brandgevaar voor andere beplantingen
  • Geen geluidsoverlast

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan eens contact met ons op!

Bekijk ook: Wave Weed Control